Romsdalshalvøya
Interkommunale
Renovasjonsselskap IKS
RIR Næring

Tid for strandrydding

Bli med på årets store ryddedugnad i Midt-Norge.

I år som i fjor har vi slått oss sammen med andre renovasjonsselskaper i Midt-Norge om en felles strandryddeaksjon. Sammen skal vi rydde strandlinje fra Midsund i Møre og Romsdal til Leirfjord i Nordland. Men vi trenger deres hjelp. Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med og rydde strendene våre. Hvis du rydder, så henter vi avfallet.

Vil du rydde?

Registrer aksjonen på www.holdmidtnorgerent.no. Sekker til å plukke i får dere helt gratis på våre gjenvinningsstasjoner. Når dere har ryddet henter vi avfallet på forhåndsavtalt sted ved farbar vei, eller dere kan levere til gjenvinningsstasjonen dersom det er enklere for dere. Ved større aksjoner kan vi bidra med container, men det avgjøres i hvert enkelt tilfelle. Ta kontakt så kan vi vurdere hvilken løsning som er best for dere.

Hvem kan delta?

Alle kan ta del i en strandryddeaksjon! Turfolk, miljøentusiaster, skoleklasser, vennegjenger, idrettsklubber, bygdelag, bedriftslag, speidere, padleklubber, dykkere, båtfolk, og alle andre med et engasjement og ønske om å bidra til et renere og triveligere nærmiljø.

Når skal jeg rydde?

Det bestemmer du i stor grad selv. 6. mai er den offisielle Strandryddedagen. Akkurat denne datoen er det mange i hele Europa som går ut for å rydde strender. Dere må gjerne rydde denne dagen, men i Midt-Norge har vi strandryddeaksjon fram til 20. juni.

Bli årets strandrydder

Alle som registrerer ryddeaksjoner hos oss er med i trekningen om å bli "Årets strandrydder i Midt-Norge" og kan vinne kroner 10.000. I tillegg vil det blir trukket ut en Årets strandrydder i RIR-området. I fjor vant Sæter vel i Aukra 5000 kroner. Kanskje blir det dere som vinner i år?

Fotokonkurranse

Ta bilder mens du rydder og legg det ut Instagram med hashtag #holdmidtnorgerent. Vi trekker flere vinnere gjennom kampanjeperioden 1. mai-20. juni.

Lurer du på noe?

Ta gjerne kontakt med oss på tlf. 71 21 34 50, epost rir@rir.no eller se www.holdmidtnorgerent.no for mer informasjon. Du kan også følge oss på facebook: Hold Midt-Norge rent