Romsdalshalvøya
Interkommunale
Renovasjonsselskap IKS
RIR Næring

Hentekalender 2022

I løpet av uke 51 vil vi publisere hentekalenderen for de fire første månedene i 2022.

Hentedagene oppdateres automatisk i kalenderen på nettsiden og i appen Min renovasjon. Skal du skrive ut kalender må du vente til etter at den er oppdatert på nettsiden. De som har bestilt utskrift vil få den tilsendt før årsskiftet.

Hvorfor bare fire måneder?

At vi publiserer hentedager bare fram til 30. april kommer av at vi planlegger endringer i noen av renovasjonsrutene. Disse endringene vil ikke ha noen innvirkning på hvordan vi henter avfall fram til og med april, men fra 1. mai vil en del av abonnentene våre få ny hentedag for avfall. De som blir berørt vil få beskjed før endringene innføres. 

Er vi virkelig nødt til å endre på dette?

Ja, etter hvert som det blir bygd nye boliger noen steder, folk flytter på seg, og kanskje innbyggertallet går ned andre steder, så endres også belastningen på de som henter avfall. Arbeidsdagen til renovatøren blir lengre, og bilene risikerer å bli full før ruta er ferdigkjørt. Dermed må vi fra tid til annen justere på rutene våre. Noen endringer er så små at du som innbygger ikke legger merke til dem, mens andre ganger må vi flytte boliger og hele nabolag til en annen hentedag.