Romsdalshalvøya
Interkommunale
Renovasjonsselskap IKS
RIR Næring

Oppussing

Går du med planer om oppussing? Da kan det fort bli mye rot, og mye avfall. Med noen enkle tips kan du sørge for mindre rot og kaos.

Superenkelt sorteringssystem

Før du starter kan det være smart og lage din egen gjenvinningsstasjon. Det er ikke så mye som skal til av forberedelser for å holde orden hjemme når du pusser opp. Det eneste du trenger er noen store, solide bager (f.eks. IKEA-pose) og en sprittusj til å skrive på bagene.

Du bør ha en pose til:
  • Elektrisk avfall
  • Farlig avfall
  • Plastemballasje
  • Papp
  • Restavfall
  • Diverse avfall du ikke er sikker på hvordan du skal sortere
Det er ikke alt avfallet som får plass i poser. Rent trevirke, impregnert trevirke og isolasjon er store avfallstyper som du sorterer i hauger hver for seg før du leverer det til gjenvinningsstasjonen.

Hva skal sorteres hvor?

For å gjøre sorteringsjobben enklere har vi en huskeliste for oppussere. Denne kan du skrive ut og henge opp på et lett tilgjengelig sted. Da vet du hvor det meste skal sorteres.
Er det noe du ikke finner i denne lista kan du søke her.

Gjenbruk?

Har du brukbare restmaterialer kan du utforske din kreative side med våre bygg-det-selv-tips. Kanskje den gamle veggen din kan bli til noen nye hyller? Eller hva med en ny verktøykasse? Vi gir deg inspirasjon og oppskrifter til fem gjenstander du kan bygge med restmaterialer: en krakk, et bord, en verktøykasse, en hylle og en kasse.

På gjenvinningsstasjonen

Det aller meste kan man levere gratis på gjenvinningsstasjonen. Har du sortert avfallet hjemme er det lettere å skille det man må betale for og det som er gratis. Du slipper også å springe fram og tilbake til de forskjellige containerne. Dette er særlig viktig i Årødalen i Molde da det fort kan oppstå trafikkork. Vi har laget en oversikt over hva som er avgiftspliktig og hva som er gratis og levere.