Romsdalshalvøya
Interkommunale
Renovasjonsselskap IKS
RIR Næring

Gjenbruk

Veien er kort fra verdiløs til verdifull. Tar du vare på materialene i stedet for å kaste de kan du lage fine ting med historie og sjel i.

Har du brukbare restmaterialer kan du utforske din kreative side med våre bygg-det-selv-tips. Kanskje den gamle veggen din kan bli til noen nye hyller? Eller hva med en ny verktøykasse?

Bildene under gir deg noen ideer til hva du kan lage. Klikker du på bildene får du arbeidstegninger til de enkelte.

Bygg-det-selv KASSE

Har du noen røffe planker eller kapp liggende så har du det du trenger for å lage en tøff og sjarmerende kasse til barnas leker, frukt, hjemmebrygget eller noe annet du trenger oppbevaring til.

Bygg-det-selv BORD

Ta en titt i boden og la deg inspirere av det du finner der. Kanskje en gammel dør kan bli en bordplate? Mulighetene er mange!

Bygg-det-selv HYLLE

Rester fra riving og oppussing kan bli en bokhylle, kjøkkenhylle eller en skohylle. Dekorer hylla med tapet- eller malingsrester du har stående, så får du brukt opp disse også.

Bygg-det-selv KRAKK

Har du noen planker med litt tykkelse stående, eller kanskje en gammel benkeplate? Dette kan forvandles til noe å sitte på! Dekorer krakken med malingsrester du har stående, så får du brukt opp disse også.

Bygg-det-selv VERKTØYKASSE

Røffe planker og kapp er ypperlige materialer å lage en verktøykasse av - både for liten og stor. Få barna bort fra skjermen og la de bli med å skape noe selv!