Romsdalshalvøya
Interkommunale
Renovasjonsselskap IKS
RIR Næring

Returpunkt

Rundt omkring i kommunene våre finner du containere for innsamling av glass- og metallemballasje, tekstiler og noen steder også farlig avfall.

Selv om vi nå henter glass- og metallemballasje hjemme hos innbyggerne våre har vi fortsatt noen returpunkt rundt omkring i distriktet. Hvor de befinner seg kan du se i kartet på http://www.rir.no/kildesortering/sortere.no
Glass-og-metall.gif

Glass- og metallemballasje

Med glassemballasje mener vi flasker, syltetøyglass, barnematglass og lignende. På returpunktene våre vil vi ikke ha vindusglass, ildfast glass, krystall, porselen eller keramikk.

Metallemballasje er hermetikkbokser, importerte øl- og brusbokser, kaviar- og majonestuber, lokk av metall, sølvpapir og lignende. Annet metall som ikke er emballasje må leveres til gjenvinningsstasjonen eller en skraphandler. Tips: når gjenstanden er for stor til å gå gjennom åpningen på containeren så hører den ikke hjemme på returpunktet.
tekstiler.gif

Klær og tekstiler

Her kan du levere klær, sko, belter og andre tekstiler som f.eks. sengetøy og gamle t-skjorter som kan bli pussefiller.  Det er ulike aktører som har slike containere rundt omkring, blant annet Fretex og UFF. Sjekk nettsidene deres for å få oversikt over hvor de ulike boksene står.