Romsdalshalvøya
Interkommunale
Renovasjonsselskap IKS
RIR Næring

Tid for strandrydding

Bli med på årets store ryddedugnad i Midt-Norge.

I år som i fjor har vi slått oss sammen med andre renovasjonsselskaper i Midt-Norge om en felles strandryddeaksjon. Sammen skal vi rydde strandlinje fra Midsund i Møre og Romsdal til Leirfjord i Nordland. Men vi trenger deres hjelp. Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med og rydde strendene våre. Hvis du rydder, så henter vi avfallet.

Vil du rydde?

Registrer aksjonen på www.holdnorgerent.no. På denne ryddeportalen finner du også en oversikt over hvilke strender som bør ryddes og hvilke strender som allerede er ryddet. Og du kan melde inn strender du vet trenger en dugnad. 

Sekker til å plukke i får dere helt gratis på våre gjenvinningsstasjoner. Om dere har sekker fra før er det greit å bruke dem, men vi foretrekker at dere bruker våre gjennomsiktige sekker.

Kontakt oss på telefon 71 21 34 50 eller rir@rir.no for å avtale hentested og hentetidspunkt.  Vi kan hente avfall i sekker som er satt fram til vegen på hentedagen for restavfall. Større gjenstander må vi ha særlig beskjed om. Dere kan også levere til gjenvinningsstasjonen dersom det er enklere for dere. Ved større aksjoner kan vi bistå med containere eller spesiell transport etter nærmere avtale. 

Når dere er ferdige med å rydde blir vi kjempeglade om dere også tar dere tid til å registrere mengden dere har ryddet på www.holdnorgerent.no.

Hvem kan delta?

Alle kan ta del i en strandryddeaksjon! Turfolk, miljøentusiaster, skoleklasser, vennegjenger, idrettsklubber, bygdelag, bedriftslag, speidere, padleklubber, dykkere, båtfolk, og alle andre med et engasjement og ønske om å bidra til et renere og triveligere nærmiljø.

Når skal jeg rydde?

Det bestemmer du i stor grad selv. 4. mai er den offisielle Strandryddedagen. Akkurat denne datoen er det mange i hele Europa som går ut for å rydde strender. Dere må gjerne rydde denne dagen, men i Midt-Norge har vi strandryddeaksjon fram til 20. juni.

Bli årets strandrydder

Alle som registrerer ryddeaksjoner hos oss er med i trekningen om å bli "Årets strandrydder i Midt-Norge" og kan vinne kroner 10.000.

Lurer du på noe?

Ta gjerne kontakt med oss på tlf. 71 21 34 50 eller epost rir@rir.no. Du kan også følge oss på facebook: Hold Midt-Norge rent