Romsdalshalvøya
Interkommunale
Renovasjonsselskap IKS
RIR Næring

Bli med på strandrydding

Høsten kan være en helt utmerket tid å rydde strender.

I år gjorde koronaen det vanskelig å samles til dugnad på våren. Den nasjonale strandryddeuka ble flyttet til høsten, og vi i Midt-Norge valgte også å utsette vår kampanje. 

Du kan rydde hele høsten

Mellom 5. - 20. september er det nasjonal strandryddeuke, og en ypperlig anledning til å ta fram ryddelysten igjen. Men passer det ikke å rydde akkurat da, så fortsetter ryddekampanjen i Midt-Norge utover hele høsten. Det betyr at hvis du vil rydde, så kan vi hjelpe deg med gratis sekker og henting av avfallet etterpå hvis du har behov for det. Ellers kan du selv fritt levere avfallet som restavfall på en av gjenvinningsstasjonene våre.

Det er fortsatt restriksjoner i forbindelse med korona og vi henviser derfor til veileder for sikker rydding som er utarbeidet av Hold Norge Rent.  Les mer om deres anbefalinger til trygg utforming av ryddeaksjoner her.

Vil du rydde?

Registrer aksjonen på Rydde. På denne ryddeportalen finner du også en oversikt over hvilke strender som bør ryddes og hvilke strender som allerede er ryddet. Og du kan melde inn strender du vet trenger en dugnad. 

Sekker til å plukke i får dere helt gratis på våre gjenvinningsstasjoner. Om dere vil bruke egne sekker er det viktig at de er gjennomsiktige.

Kontakt oss på telefon 71 21 34 50 eller rir@rir.no for å avtale hentested og hentetidspunkt.  Vi kan hente avfall i sekker som er satt fram til vegen på hentedagen for restavfall. Større gjenstander må vi ha særlig beskjed om. Dere kan også levere til gjenvinningsstasjonen dersom det er enklere for dere. Ved større aksjoner kan vi bistå med containere eller spesiell transport etter nærmere avtale. 

Bli årets strandrydder

Alle som registrerer ryddeaksjoner hos oss er med i trekningen om å bli "Årets strandrydder i Midt-Norge" og kan vinne kroner 10.000.

Lurer du på noe?

Ta gjerne kontakt med oss på tlf. 71 21 34 50 eller epost rir@rir.no. Du kan også følge oss på facebook: Hold Midt-Norge rent